Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/users/mujsvetcz/muj-koutek.cz/web/wp-includes/class-wpdb.php on line 3819

Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/users/mujsvetcz/muj-koutek.cz/web/wp-includes/class-wpdb.php on line 3819
Michael Flatley – ITM Irští flétnisté | Můj koutek

Vítejte v Mém koutku, je plný historie, knížek, mé oblíbené hudby, ručních prací a snů, které se snažím pomalu, ale jistě plnit.

Překladač / Translator

Přihlaš se k odběru

Čtenářská výzva

2020 Reading Challenge

2020 Reading Challenge
Jana has read 0 books toward her goal of 20 books.
hide

Michael Flatley – ITM Irští flétnisté

Michaela Flatleyho mnoho lidí zná jako výjimečného tanečníka a choreografa, ale už málokdo ví, že je také skvělým flétnistou.

Nothing is impossible follow your dreams. -> Nic není nemožné, následuj své sny – Michael Flatley

To je možná důvod proč je tak úspěšný v tom, co dělá.

Narodil se 16. července 1958 v Deitroitu ve státě Michigan jako druhé z pěti dětí – později se rodina přestěhovala do Chicaga ve státě Illinoi. Jeho rodiče přicestovali do USA z Irska v roce 1947.

Rodiče se snažili udržet irskou tradici. Jeho otec měl doma hromadu LP desek s irskou hudbou. – Seamus Tansey, Kevin Henry, Matt Molloy, … Svoji první dřevěnou irskou flétnu dostal Michael v 10 letech a naučil se na ni hrát podle poslechu LP desek ITM.*

V roce 1975, tedy ve svých 17 letech, vyhrál irské mistrovství ve hře na flétnu – All-Irish Flute Champion. Ve stejné době vyhrál jako první Američan světové mistrovství světa irského tance – All-World Irish Dancing Champion.

Praktické zkušenosti s vystupováním nasbíral při turné v letech 1978 a 1979 se souborem Green Fields of America a v roce 1980 s hudební skupinou Chieftains, kde se seznámil s Mattem Molloyem.

Michael vydal 2 alba: Whispering wind a One a diffrent note.

Mezi mé nejoblíbenější  melodie patří:

The Old Timber Flute

Wild Horses

One More Time

Bad Weather

Další melodie naleznete na https://play.spotify.com/album/28UbPxt7USquXYYSB0P4qj

Líbil se vám článek?
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Sdílej tento článek:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *