Vítejte v Mém koutku, je plný historie, knížek, mé oblíbené hudby, ručních prací a snů, které se snažím pomalu, ale jistě plnit.

Překladač / Translator

Přihlaš se k odběru

Čtenářská výzva

2020 Reading Challenge

2020 Reading Challenge
Jana has read 0 books toward her goal of 20 books.
hide

Fotokniha od Saal-digital – Vzpomínka na Irsko

Zdravím,

dnes bych se zde v článku věnovala tomu jak si uchovat fotografie i mimo počítač. Nebudu lhát, už bezmála rok přemýšlím, kde a jakým způsobem nechám udělat fotky, které mám v notebooku a na flash disku.

Protože se už nejaký čas zajímám o focení, (zatím) na amaterské úrovni, a začínám na sociálních sítích sdílet i své vlastní fotky, občas na mě zacílí i reklamy z Facebooku či Instagramu. Zaujala mě nabídka fotoknihy od společnosti Saal-digital

Jednoho ráno jsem se odhodlala a klikla jsem na odkaz a vyplnila přihlášku. Cestou do školy toho dne mi přišel e-mail, že jsem byla vybrána… Musela jsem si to přečíst 2x, nevěřila jsem tomu. 🙂

Dostala jsem poukaz v hodnotě 1 200 korun mohla si začít hrát na fotoknize. První, co jsem musela udělat , bylo stahnout si program na tvorbu fotoknihy, jehož odkaz byl na webu Saal-digital.

Mohla jsem si vybrat z několika variant formátů. Já zvolila formát 15×21 cm a dále jsem zvolila lesklý papír. Bylo možné si zvolit ze 3 základů počtu stran. Už přesně nevím kolik stránek jsem zvolila já, jekož můj prvotní plán vejít se do hodnoty poukazu a k tomu zaplatit poštovné mi trochu nevyšel. 😀 Základ je titulní dvoustrana (přední a zadní desky) a 25 dvoustran.

Já ovšem měla celkem 70 fotek na 55 dvoustranách (tedy 110 stranách). Prostě jsem si nemohla pomoct. Některé fotky nebylo možné vynechat. 😀

A jak se pracovalo se samotným programem?

Před samotnou prací v programu je dobré si fotky vybrat předem (vynechat rozmazané či useknuté záběry) a vytvořit složku těchto fotek třeba na pracovní plochu. Vím, o čem mluvím, já to neudělala. Kdyby ano, ušetřila bych si půlku času. 😀

V levé časti programu (viz obrázek výše) jsem si našla přílušnou složku a hned pod adresářem se objevily fotky dané složky. V pravé části je možné vybrat si ze šablon rozložení fotek ve fotoknize. Já si vybrala 2 rozložení, které jsem střídala. Do šablony stačilo pak z levé strany vybranou fotku jen “přetáhnout” do šablony. Je možné zvolit si i barvu pozadí pod fotkami či různé ozdobné prvky. Já zvolila žlutý podklad a ozdobný roh, který tvořily drobné zelené lístečky.

Byla jediná věc, která mi vadila. Po přetažení fotek do šablony, jsem na další dvoustraně musela znovu z pravé strany šablonu vyhledat a nastavit ji na novou dvoustranu. Trošku to zdržovalo, protože jednu šablonu jsem měla na začátku nabídky a druhou skoro až na konci. Libilo by se mi, kdyby existoval oddíl “Oblíbené”, kam bych si mohla uložit 2 či 3 šablony a vybírat pak jen mezi nimi.

Po dokončení fotoknihy je dobré použít funkci náhledu a prohlédnout si knihu, zda tam není nějaká nesrovnalost. Já jsem tuto funkci sice použila, ale nebyla jsem pozorná, takže na pár stránkách mám omylem bílé pozadí místo žlutého, které mělo být v celé knize. Ale musím říct že mi to vůbec nevadí, protože to vypadá jako záměr… 😀

Zákaznická podpora

Tak ta byla úžasná… Každý týden mi přišel e-mail s dotazem, zda probíhá tvorba knihy bez problémů či jestli nepotřebuji s něčím poradit/pomoct. Vzhledem k tomu, že jsem na knize pracovala v době zkouškového období, jsem byla nucena 2x požádat o prodloužení platnosti poukazu, protože jsem absolutně nestíhlala. Vůbec neváhali a poukaz mi prodloužili.

Výsledek…

Kniha vypadá moc krásně. Předčila mé očekávání. Poukaz jsem brala jako krásnou slevu. Konečná částka po slevě byla skoro na chlup stejná jako hodnota samotného poukazu, ale nelituji toho. Kniha je nádhernou vzpomínkou na Irsko. ☘

Jestli se vám článek líbil, budu ráda za sdílení či zpětnou vazbu, ať v komentářích či pomocí “smajlíků”. Články můžete odebírat také díky odběru novinek (v pravém panelu), kde vyplníte svůj e-mail.

Líbil se vám článek?
Ohodnoťte tento příspěvek!
[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Sdílej tento článek:

Komentáře

3 odpovědi na “Fotokniha od Saal-digital – Vzpomínka na Irsko”

  1. Teda, gratuluju k vyhře. 🙂
    Fotky vypadají parádně. Já se přiznám, že nejsem fanda fotoknih, ale spíš alb.. Ale fotky jsou vážně moc pěkné. 🙂 Zrovna včera jsem přetahovala fotky z mobilu – za rok a půl se tam, nahromadilo 6,5 tisíce fotek.. jsem zvědavá kdy se hecnu a promažu je.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *